Tietoa sivustosta

Tervetuloa tiedonhankinnan oppaan pariin!

Eväitä opiskeluun – tiedonhankinnan opas on tietopaketti onnistuneiden opintojen tueksi. Sivustolta löydät tietoa esimerkiksi Googlen edistyneestä käytöstä, kuvahausta, lähdeluettelon tekemisestä, lähdeviitteistä sekä tekijänoikeuksista. Materiaali sopii käytettäväksi eri kouluasteilla, mutta etenkin yläkoulussa ja lukiossa sekä ammatillisissa oppilaitoksissa.

Eväitä opiskeluun -sivuston käyttö on helppoa. Lue tekstit, katso videot ja tee sivuilla olevia tehtäviä. Voit palata materiaalin pariin myöhemmin opinnoissasi. Voit käyttää sivustoon tutustumisen apuna myös oppimistehtäviä.

Opettajat ja kirjastoammattilaiset voivat teettää tehtäviä myös oppitunneillaan. Osa sivuston esimerkeistä on suunnattu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen asiakkaille, mutta sivustoa voi hyvin käyttää kaikkialla.

Lukemaan innostamiseen liittyvää materiaalia löytyy Oulun kaupunginkirjaston kouluyhteistyön verkkosivuilta osoitteesta www.kirjastoreitti.fi.

STEAM in Oulu -logo
Oulun kaupunginkirjasto on mukana STEAM in Oulu -verkostossa. Eväitä opiskeluun -sivusto sopii hyvin yläkoulun ja 2. asteen STEAM-projektien tiedonhaun tueksi.

Eväitä opiskeluun -materiaalin tarjoaa sinulle kirjasto

Eväitä opiskeluun -sivusto on yksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen alueen yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille tarjoamista verkkomateriaaleista.

Tutustu alueen kirjastojen yhteiseen esitteeseen: Polkuja kirjan ja tiedon äärelle – Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Yhteydenotot: Vastaava informaatikko Elina Kauppila, elina.kauppila(a)ouka.fi.

Materiaalikokonaisuus on rakennettu Oulun kaupunginkirjaston ja Kempeleen kirjaston Viides tila -hankkeessa. Hankkeen rahoitti Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto.