Tietoa sivustosta

Tervetuloa tiedonhankinnan oppaan pariin!

Eväitä opiskeluun – tiedonhankinnan opas on tietopaketti onnistuneiden opintojen tueksi. Sivustolta löydät tietoa esimerkiksi Googlen edistyneestä käytöstä, kuvahausta, lähdeluettelon tekemisestä, lähdeviitteistä sekä tekijänoikeuksista. Materiaali sopii käytettäväksi eri kouluasteilla, mutta etenkin yläkoulussa ja lukiossa sekä ammatillisissa oppilaitoksissa. Sivuston synnyn ja tätä edeltäneiden materiaalien innoittajana ja alkusysäyksenä on ollut Ari Haasion kirja Löydä! : opas helppoon tiedonhakuun.

Eväitä opiskeluun -sivuston käyttö on helppoa. Lue tekstit, katso videot ja tee sivuilla olevia tehtäviä. Voit palata materiaalin pariin myöhemmin opinnoissasi. Voit käyttää sivustoon tutustumisen apuna myös oppimistehtäviä. Koko sivuston sisällön löydät sivustokartasta.

Opettajat ja kirjastoammattilaiset voivat teettää tehtäviä myös oppitunneillaan. Osa sivuston esimerkeistä on suunnattu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen asiakkaille, mutta sivustoa voi hyvin käyttää kaikkialla.

Tutustu myös Oulun kaupunginkirjaston kouluyhteistyön verkkosivuihin osoitteessa www.kirjastoreitti.fi.

Kun linkität Eväitä opiskeluun -sivuston verkkosivuille, voit käyttää oheista kuvabanneria.

Eväitä opiskeluun -materiaalin tarjoaa sinulle kirjasto

Eväitä opiskeluun -sivusto on yksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen alueen yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille tarjoamista verkkomateriaaleista.

Tutustu alueen kirjastojen yhteiseen esitteeseen: Polkuja kirjan ja tiedon äärelle – Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto.

Yhteydenotot: Elina Kauppila, elina.kauppila(a)ouka.fi ja raisa.laitala(a)ouka.fi.

Lisenssi

CC BY-NC-SA 4.0

Koska kyseessä on verkosta löytyvä materiaali, toivomme kaikessa jatkokäytössä linkitystä alkuperäiselle sivustolle.

Materiaalikokonaisuus on rakennettu Oulun kaupunginkirjaston ja Kempeleen kirjaston Viides tila -hankkeessa. Hankkeen rahoitti Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto.