e-Kirjasto

Pohjoisen e-Kirjasto

Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kirjastojen asiakkailla on yhteinen kokoelma e-aineistoja, joita voi käyttää veloituksetta verkossa. Kokoelmat ovat yhteiset, mutta jokaisen kirjaston asiakas käyttää e-kirjastoa oman verkkokirjastonsa kautta.

Pohjoisen eKirjaston aineistot saa käyttöönsä oman kirjaston kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Lähes kaikkia eKirjaston aineistopalveluita voi käyttää missä tahansa, jos käytettävissä on verkkoyhteys. Joistakin palveluista on saatavilla ilmainen sovellus AppleStoressa tai Play-kaupassa.

Mitä kaikkea voit tehdä e-kirjastossa?

 • voit lainata ja lukea e-kirjoja suomeksi ja englanniksi. Löydät e-kirjaston valikoimasta myös lasten ja nuorten valtakunnallisen e-kirjakokoelman, josta voit lainata kirjoja koko ryhmälle.
 • eKirjastossa voit lukea sanomalehtiä ja aikakauslehtiä useilla eri kielillä. Tutustu valikoimaan tarkemmin eKirjastossa.
 • voit katsoa elokuvia suoratoistopalveluista Pohjoisen eKirjastossa.
 • eKirjastosta löydät soitonopetusvideoita. Musiikin suoratoistopalveluista löytyy klassista musiikkia sekä taidemusiikin dokumentteja ja konserttitaltiointeja.
""

Siirry oman verkkokirjastosi sivuille ja tutustu siellä eKirjaston palveluihin ja valikoimaan:

Tehtävät yläkouluun

 1. Mene Pohjoisen eKirjaston sivuille ja valitse sieltä e-kirjoista Ellibs-palvelu. Hae Ellibsin kokoelmasta hakusanalla yksi. Kuka on kirjoittanut sen nimisen kirjan?
 2.  
 3. Etsi eKirjaston sivuilta elokuvapalvelu Viddla. Etsi Viddlasta jännityselokuvia. Montako yli 12-vuotiaille sallittua jännityselokuvaa löydät?
 4.  
 5. Testaa tietämyksesi eKirjastosta:

Tehtävät lukioon ja 2. asteelle

 1. Mene Pohjoisen eKirjaston sivuille ja etsi palvelut, joista voi lainata tai lukea e-kirjoja tai äänikirjoja / aikakauslehtiä näköispainoksina / elokuvia. Mitä lehtiä voit lukea eMagz-palvelusta?
 2. Mitä tarvitset, jotta voit käyttää e-palveluita? Mikä palvelu kiinnostaa sinua ja mitä palvelua suosittelisit kaverillesi ja miksi?
 3. Tarvitset Jane Austenin kirjan Pride ja prejudice englannintunnille. Kaikki painetut kappaleet ovat kuitenkin lainassa. Tarkista, saisitko teoksen e-kirjana jostakin Pohjoisen eKirjaston e-kirjoja ja äänikirjoja tarjoavasta palvelusta.
 4. Kirjaudu Pohjoisen eKirjastossa PressReader e-lehtipalveluun omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Etsi englanninkieliset historia- ja tiedelehdet. Tutustu yhden lehden sisältöön ja mieti, miten voisit hyödyntää sen sisältöjä opinnoissasi.
 5. Etsi PressReaderissä tarkennettu haku (Advanced Search). Etsi sen avulla tietoa aiheesta, jota opiskelet jollain oppitunnilla tai kurssilla. Valitse kieleksi sellainen, jonka osaamista haluat parantaa. Tee halutessasi myös muita rajauksia. Valitse yksi tulokseksi saamasi artikkeli ja lue se.
 6. Tehtävä oppitunnille: miettikää ryhmissä kolme eri omiin opintoihinne liittyvää käyttötarkoitusta Pohjoisen eKirjaston palveluille. Muistakaa miettiä kaikkia palveluita: e-kirjat, e-lehdet, äänikirjat, elokuvat ja musiikki. Esitelkää ideanne muille.