eKirjasto

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoilla on yhteinen eKirjasto, jonka kautta kaikilla alueen asiakkailla on mahdollisuus käyttää veloituksetta aineistoja myös verkossa. Oman kirjaston kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla voit lukea, kuunnella tai katsella:

 • e-kirjoja ja e-äänikirjoja suomeksi ja englanniksi
 • sanoma- ja aikakauslehtiä useilla kielillä
 • elokuvia suoratoistopalvelusta
 • soitonopetusvideoita
 • taidemusiikkia ja jazzia sekä taidemusiikin dokumentteja ja konserttitaltiointeja suoratoistopalveluista.

Lähes kaikkia eKirjaston aineistopalveluita voi käyttää missä tahansa, jos käytettävissä on verkkoyhteys. Joistakin palveluista on saatavilla ilmainen sovellus AppleStoressa tai Play-kaupassa.

Tutustu palveluihin tarkemmin Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastossa.

Valtakunnallinen eKirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. eKirjasto on osa Kirjastot.fi-palveluita.

""

Tehtävät yläkouluun

 1. Mene Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston sivuille ja valitse sieltä e-kirjoista Ellibs-palvelu. Hae Ellibsin kokoelmasta hakusanalla yksi. Kuka on kirjoittanut sen nimisen kirjan?
 2.  
 3. Etsi eKirjaston sivuilta elokuvapalvelu Viddla. Etsi Viddlasta jännityselokuvia. Montako yli 12-vuotiaille sallittua jännityselokuvaa löydät?
 4.  
 5. Testaa tietämyksesi eKirjastosta:

Tehtävät lukioon ja 2. asteelle

 1. Mene Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston sivuille ja etsi palvelut, joista voi lainata tai lukea e-kirjoja tai e-äänikirjoja / aikakauslehtiä näköispainoksina / elokuvia. Mitä lehtiä voit lukea eMagz-palvelusta?
 2.  
 3. Mitä tarvitset, jotta voit käyttää e-palveluita? Mikä palvelu kiinnostaa sinua ja mitä palvelua suosittelisit kaverillesi ja miksi?
 4.  
 5. Tarvitset Jane Austenin kirjan Pride ja prejudice englannintunnille. Kaikki painetut kappaleet ovat kuitenkin lainassa. Tarkista, saisitko teoksen e-kirjana jostakin Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston e-kirjoja ja -äänikirjoja tarjoavasta palvelusta.
 6.  
 7. Kirjaudu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastossa PressReader e-lehtipalveluun omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Etsi englanninkieliset historia- ja tiedelehdet. Tutustu yhden lehden sisältöön ja mieti, miten voisit hyödyntää sen sisältöjä opinnoissasi.
 8.  
 9. Etsi PressReaderissä tarkennettu haku (Advanced Search). Etsi sen avulla tietoa aiheesta, jota opiskelet jollain oppitunnilla tai kurssilla. Valitse kieleksi sellainen, jonka osaamista haluat parantaa. Tee halutessasi myös muita rajauksia. Valitse yksi tulokseksi saamasi artikkeli ja lue se.
Tehtävä oppitunnille: miettikää ryhmissä kolme eri omiin opintoihinne liittyvää käyttötarkoitusta eKirjaston palveluille. Muistakaa miettiä kaikkia palveluita: kirjat, lehdet, elokuvat ja musiikki. Esitelkää ideanne muille.