Tuu kirjastoon!

Kirjastossa voi opiskella, lukea, viettää aikaa ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Kirjasto tarjoaa oppimisympäristön, aineistoja ja palveluita opiskeluun ja vapaa-aikaan.

Kirjaston aineistot ja palvelut tukevat opiskelua, tiedonhankinnan taitoja, elinikäistä oppimista ja monilukutaidon kehittymistä.

Oheinen Tuu kirjastoon! -video tutustuttaa sinut Oulun kaupunginkirjastoon, sen aineistoihin ja palveluihin. 

Radat kirjastoissa

Voit tutustua Oulun kaupunginkirjaston toimipisteisiin myös kirjastopelin avulla. Peli löytyy Actionbound-sovelluksesta oman kirjastosi nimellä.

Kirjastosta löydät QR-koodin, millä pääset alkuun. Actionbound-ratoja löytyy seuraavista Oulun kirjastoista: Pääkirjasto, Kastelli, Kiiminki, Oulunsalo (lista täydentyy).

Kirjastokortti ja PIN-koodi

Kirjastokortilla ja PIN-koodilla pääset käsiksi lukuisaan määrään kirjaston palveluita. Ota mukaan henkilöllisyystodistus, kun haet itsellesi kirjastokortin kirjastosta. Kirjastokorttia ja PIN-koodia tarvitset: kirjastossa, verkkokirjastossa, omatoimikirjastossa ja eKirjastossa.

Kirjastokortilla voit lainata monipuolisia aineistoja vapaa-aikaan, opiskeluun ja tiedonhakuun. Aineistoja löytyy suomeksi ja muilla kielillä.

  • kirjoja ja äänikirjoja
  • elokuvia, pelejä ja musiikkia
  • e-kirjoja, e-lehtiä (voit käyttää myös etänä)
  • tietokantoja
  • liikuntavälineitä ja soittimia (ukulele, cajón)

Kirjastossa voit olla kuka tahansa!

Vaihda varaustunnuksesi OUTI-verkkokirjastossa niin löydät varauksesi helpommin muiden joukosta. 

Kirjaudu verkkokirjastoon. Varaustunnus-kohta löytyy Omat tiedot -välilehdeltä, yhteystietojen alta.

Kirjastojen tiedonhaku

Kirjastossa voit etsiä aineistoa selaamalla kirjoja hyllyssä. Hyllyjä selaamalla löytyy sellainen aineisto, joka ei ole lainassa, vaan paikalla kyseisessä kirjastossa. Hyllyluokitus auttaa löytämään saman aihepiirin aineistoa. Jos tarvitset neuvoja, kysy apua kirjaston henkilökunnalta.

Tutustu kirjastoluokitukseen Tuomas Toivaisen Kallen ja Keijon kirjastoluokat -videon avulla.

Laajempaan määrään aineistoja pääset käsiksi verkkokirjastossa. Lue lisää tiedonhausta verkkokirjastossa.