Lukujumista eroon helposti e-kirjalla!

Puhelin on monella meistä kädessä suuren osan valveillaoloajastamme. Joskus siitä irrottautuminen ja kirjaan tarttuminen voi tuntua lähes mahdottomalta. Onneksi kirjastosi tarjoaa runsaasti luettavaa ja kuunneltavaa, joista pääset nauttimaan kätevästi puhelimellasi missä vain. Tarvitset vain kirjastokortin ja PIN-koodin. Pohjoisen eKirjaston kokoelmista löydät kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Valittavanasi on kaksi eri e-kirjapalvelua: Ellibs ja OverDrive.

OverDrivestä löytyy pääasiassa englanninkielisiä kirjoja ja äänikirjoja, mutta poikkeuksiakin on. Sieltä voit nimittäin lainata Harry Potter -sarjan äänikirjoina myös suomeksi. Fantasiakirjoista pitäville OverDrivestä löytyy paljon muutakin kuunneltavaa. Esimerkiksi Victoria Aveyardin uuden fantasiasarjan ensimmäinen osa Realm Breaker sekä hänen koko Hopea-sarja löytyvät äänikirjoina. Scifin ystävät voivat kuunnella vaikkapa Frank Herbertin Dyyni-sarjan. Tai miten olisi scifiä ja romantiikkaa yhdistävä Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin The Aurora Cycle -trilogia?

OverDriven käyttö puhelimella on helpointa, kun lataat Libby-sovelluksen. Maksuton sovellus löytyy sekä AppleStoresta että Play-kaupasta.

Ellibsin valikoima on suurimmaksi osaksi suomenkielistä, mutta luettavaa löytyy jonkin verran myös ruotsiksi. Tarjolla niin e-kirjoja kuin äänikirjojakin. Sieltä löydät esimerkiksi Soturikissat sekä Hullu luokka -sarjan. Scifin nälkäisille sieltä löytyy mm. Veronica Rothin Outolintu. Tai miten olisi Anne-Maija Aallon ilmastokatastrofin jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani Korento? Sen jälkeen kannattaakin lainata samalta tekijältä Mistä valo pääsee sisään, joka jatkaa Korento-kirjan tarinaa.

Ruotsiksi Ellibsistä löytyy muun muassa Fredrik Backmanin Björnstad, joka kertoo hiljenevästä kaupungista, jossa toivotaan jääkiekon palauttavan kaupungin entiseen loistoonsa. Entinen kiekkotähti Peter palaa kotiseudulleen valmentamaan juniorijoukkuetta, mutta kaikki ei meinaa mennäkään kuten on tarkoitus.

Myös Ellibsistä on olemassa näppärä sovellus, jonka avulla kirjojen lukeminen puhelimella on sujuvaa. Löydät sovelluksen AppleStoresta sekä Play-kaupasta.

Pohjoisen eKirjastossa voit lukea myös e-lehtiä, katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia ja opetella soittamaan soittimia. Neuvoja palveluiden käyttöön saat kirjastostasi. Lue lisää kirjastojen e-aineistoista tämän sivuston sivulta: eKirjasto.

Ps. Molempien e-kirjapalveluiden tarjonta päivittyy jatkuvasti eli valikoimaan tulee uusia kirjoja ja joitain myös poistuu. Kaikki tässä vinkatut kirjat eivät välttämättä ole luettavissa vaikkapa puolen vuoden päästä. Kannattaa siis tarttua hyviin kirjoihin heti.