eKirjasto

Kirjastojen e-aineistot

Kirjastot tarjoavat asiakkaiden käyttöön veloituksetta aineistoja myös verkossa. Omalla kirjastokortillasi voit lukea e-lehtiä, e-kirjoja, e-äänikirjoja, kuunnella musiikkia ja katsella elokuvia.

eKirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. eKirjasto on osa Kirjastot.fi-palveluita.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoilla on yhteinen eKirjasto, jonka kautta kaikilla alueen asiakkailla on mahdollisuus käyttää verkkopalveluita oman kirjaston kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastossa on:

  • e-kirjoja ja e-äänikirjoja suomeksi ja englanniksi,
  • sanoma- ja aikakauslehtiä useilla kielillä
  • elokuvien suoratoistopalvelu
  • soitonopetus-videoita
  • taidemusiikin ja jazzin suoratoistopalvelu sekä taidemusiikin dokumenttien ja konserttitaltiointien suoratoistopalvelu

Lähes kaikkia eKirjaston aineistopalveluita voi käyttää missä oletkin, jos käytettävissä on verkkoyhteys. Joistakin palveluista on saatavilla ilmainen sovellus AppleStoressa tai Play-kaupassa.

Tutustu palveluihin tarkemmin Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastossa.

Tehtävä:

Testaa tietämyksesi eKirjastosta: