Verkkokirjaston tiedonhaku

Verkkokirjaston kautta pääset käsiksi laajaan määrään eri kirjastojen aineistoja, voit tehdä varauksia ja uusia lainoja. Verkkokirjaston kautta löydät myös kirjastojen e-aineistot.

Verkkokirjasto on tietokanta, johon on tallennettu tietoja monen eri kirjaston aineistoista. Pystyt hakemaan niiden kokoelmista yhdellä kertaa. Verkkokirjastoista löydät kirjastojen kokoelmissa olevan aineiston, esimerkiksi kirjat, aikakauslehdet, cd-levyt, elokuvat, äänikirjat, musiikin, kartat, konsolipelit sekä e-kirjat ja e-lehdet.

Verkkokirjasto on kuin suuri virtuaalinen kirjahylly. Esim. OUTI-verkkokirjastossa on yhteensä 60 eri kirjaston aineistot. Verkkokirjastosta löydät myös tiedot kirjastojen käyttösäännöistä ja laina-ajoista ja ohjeita kirjastossa toimimiseen.

Verkkokirjastosta löydät tiedon siitä, missä kirjastossa ja missä hyllypaikassa kirja tai muu aineisto sijaitsee. Voit uusia lainasi ja tehdä varauksia. Varausten tekeminen on maksutonta!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen verkkokirjastoja:

OUTI-verkkokirjasto
Tiekkö-kirjastojen verkkokirjasto
Kainet-verkkopalvelu
Kirikirjastojen verkkokirjasto

TehtäväT:

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, hanki sellainen omasta lähikirjastostasi. Pääset käsiksi valtavaan määrään painettua ja sähköistä tietoa. Kirjastokortilla voit myös varata työskentelytiloja kirjastosta.

 

Katso OUTI-verkkokirjaston videot: Näin haet OUTI-verkkokirjastosta, Lainojen uusiminen ja Varauksen tekeminen: