Korona – luotettavan tiedon lähteillä

Eräs presidentti on suositellut koronaviruksen hoitoon saunaa ja peltotöitä. Valitettavasti ihan niin helposti viruksesta ei pääse eroon. Koronavirus ei myöskään kuole, vaikka suihkuttaisi vettä ja klooria ympäri kehoaan. Eivätkä edes valkosipuli, yrtit tai inkivääri pelasta virukselta. Onneksi virus ei sentään leviä postin mukana, niin kuin jossakin on väitetty (HS 20.3.2020).

Ole siis tarkkana, verkossa liikkuu paljon väärää informaatiota ja uskomuksia, jopa suoranaisia huijauksia. Katso täältä, mitkä 7 kysymystä kannattaa kysyä: Tunnista luotettava uutinen, YLE

Tältä sivulta löydät linkkejä luotettaviin tiedonlähteisiin sekä neuvoja, miten väärän tiedon voi tunnistaa.

Tietoa koronaviruksesta

Ajankohtaista koronaviruksesta, THL

Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta, Valtioneuvosto

Koronatietoa monikielisesti, Yle

Korona, makupalat.fi, yleisten kirjastojen linkit tiedonhakuun

Ahdistaako Korona? Katso Nuorten väestöliiton video: Mitä jos korona ahdistaa?

Helposti omaksuttavaa koronatietoa pelin muodossa. Antidote COVID-19 -mobiilipelissä oppii tärkeää asiaa koronasta pelaamisen ohessa.

9 vinkkiä koronaviruksesta viestimiseen. 1. Mieti kolme sekuntia ennen kuin jaat mitään. 2. Tarkastele sisältöjä kriittisesti. 3. Tunnista, mikä on fakta ja mikä mielipide. 4. Jos esität tai jaat väitteen, tarkista, että se on totta. 5. Kerro aina, mistä lähteestä tieto peräisin. 6. Arvioi kriittisesti, ovatko jutun kuvat tai videot oikeassa asiayhteydessä.. 7. Älä jaa juttua, joka sisältää virheellistä tietoa. 8. Jos julkaiset vahingossa virheellistä tietoa, oikaise virheesi. 9. Tunnista omat ennakkokäsityksesi.