Valinnan vaikeus

Lukemisen valitseminen voi välillä tuntua hankalalta, koska tarjontaa on paljon. Jo pelkästään Oulun kirjastossa kirjoja on noin 650 000 kappaletta. Lisäksi joka vuosi julkaistaan tuhansia kirjoja lisää. Tarkemmin sanottuna esimerkiksi vuonna 2020 Suomessa julkaistiin 8 408 kirjaa

Ei siis ole mikään ihme, että runsaasta kokoelmasta voi välillä olla haastavaa löytää se itselle sopiva. Onneksi me kirjastolaiset voimme auttaa tässäkin. Lukuvinkkejä saa tietysti paikan päältä kirjastosta, mutta niitä on koottu myös verkkoon:

Maaliskuun alussa laajensimme toimintasädettämme avaruuteen ja lähetimme satelliitin kohti Tarinataivasta. Tarinataivas on tähtikartta, josta löytyy henkilökunnan lukusuosituksia ihan kaikenikäisille lukijoille. Tähtikartan kuviot vievät OUTI-verkkokirjastoon, mistä kirjat on helppo varata itselle. Lähde siis seikkailemaan tähdistöön ja bongaa samalla loistavia lukusuosituksia! Esimerkiksi Oumuamua -kappaleelta löytyy nuortenkirjoja, Venus-planeetalta romanttista kirjallisuutta aikuisille ja nuorille aikuisille ja Halleyn komeetalta englanninkielisiä kirjoja.

Kirjavinkkejä löydät myös täältä Eväitä opiskeluun -sivulta kirjastot ja lukeminen -kohdan alta. Sieltä löytyy esimerkiksi kirjavinkkejä videoiden muodossa. Jos haluat juuri sinulle räätälöityjä vinkkejä, voit ottaa yhteyttä kirjaston lukuoppaaseen, joka lähettää sinulle vinkkilistan tai valmiin kirjapaketin noudettavaksi valitsemaasi kirjastoon.

Toivottavasti näistä palveluista on apua mieleisen lukemisen löytymisessä. Hyviä lukuhetkiä!

Kuva: Anu-Maija Kärjä